latest Post

Upwork/oDesk SEO(Search Engine Optimization) Test Answers part1

1. Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
 Answers: • The total number of inbound links to a page of a web site

 2. If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past, _________________.
 Answers: • it is better to discontinue the website and shift your webpages to a fresh website with a new domain name.

 3. What does the term Keyword Prominence refer to?
 Answers: • It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines

 4. What will happen if you type the words 'Certification -Networking' in the Google search box?
 Answers: • Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking


 5. Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and "feeding" it with a different HTML code than the HTML actually served to users?
 Answers: • Cloaking


 6. Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
 Answers: • Google uses the meta description to generate the search engine results pages

 7. Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
 Answers: • The number of websites that link to it

 8. Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
 Answers: • Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized

 9. Which of the following statements about Google's technical and quality guidelines are true?
 Answers: • If using dynamic pages, it helps to keep the parameters short and the number of them few

 10. Which of the following conditions will Google treat favorably from the 'Relevancy' perspective?
 Answers: • Image Alt tags on the home page matching the search term

 11. Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?
 Answers: • It shows all the pages that point to that URL

 12. Search engines do not index some common words (such as "or", "and", "when", and "in") within the webpage. What are these common words called?
 Answers: • Stop words

 13. Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:
 Answers: • It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines

 14. Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?
 Answers: • Targeting synonyms of the main keyword

 15. What is Keyword Density?
 Answers: • The number of times the keyword is used and multiplied by hundred / (DIVIDED BY) the total word count on the page.

 16. If a website's search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?
 Answers: • 20% of the webpages of the website have been indexed by the search engine

 17. _________________ use both crawlers and directories to generate relevant results.
 Answers: • Meta Search Engines

 18. What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?
 Answers: • Flux

 19. Which of the following statements about FFA pages are true?
 Answers: • They are also called link farms

 20. Which of the following actions could get you banned by Google?
 Answers: • Hiding text on the webpage

 21. Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?
 Answers: • Having a clear hierarchy and text links

 22. While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?
 Answers: • True

 23. Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?
 Answers: • Paid links should be disclosed through the "rel=nofollow" attribute in the hyperlink

 24. All major search engines are case sensitive.
 Answers: • False

 25. 10 people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a __________ click through rate.
 Answers: • 30 percent

 26. Which of the following is an ethical SEO Technique?
 Answers: • None of the above

 27. What will the following robots.txt file do?

 User-agent:Googlebot
 Disallow:/*?
 User-agent:Scooter
 Disallow:
 Answers: • It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will also disallow the altavista scooter bot from accessing any page

 28. What is Anchor Text?
 Answers: • It is the visible text that is hyper linked to another page

 29. Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.
 Answers: • Because you could get penalized by search engines for using duplicate content

 30. Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?
 Answers: • Offering a different set of web pages to the search engines

 31. Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
 Answers: • Important keywords related to the image should be placed in the ALT text

 32. Which of the following statement about RSS is correct?
 Answers: • It is a form of XML

 33. What is the function of "indexer" part of the Google search engine?
 Answers: • It helps to generate meaningful results based upon the user's search term

 34. Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword - "six sigma"?
 Answers: • Google Trends

 35. Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
 Answers: • Yes

 36. What does the 302 server response code signify?
 Answers: • The page has temporarily moved

 37. While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
 Answers: • By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page

 38. Which of the following statements is correct with regard to natural links?
 Answers: • They are voluntary in nature

 39. Which of the following facts about Alexa are correct?
 Answers: • Alexa provides free data on relative website visitor traffic

 40. Are RSS/Atom feeds returned in Google's search results?
 Answers: • No

 41. How are site maps important for the search engine optimization process?
 Answers: • Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website

 42. Implementing a 301 Permanent Redirects on the old pages to redirect to the new pages is a good idea from the SEO perspective.
 Answers: • True

 43. What is the name of the search engine technology due to which a query for the word 'actor' will also show search results for related words such as actress, acting or act?
 Answers: • Stemming

 44. What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?
 Answers: • Pagejacking

 45. Google gives priority to themed inbound links.
 Answers: • True

 46. What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
 Answers: • There are more long tail searches than shorter keyword queries

 47. Google displays up to _____ characters of a webpage's Title Tag.
 Answers: • 70

 48. What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?
 Answers: • Grey hat techniques

 49. A Hallway Page is used to:
 Answers: • Enable search engine bots to index the Doorway Pages

 50. Which of the following search engines or directories provides the directory search results for Yahoo?
 Answers: • Yahoo Directory

 51. _________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.
 Answers: • The page which you would like to improve in the search engine rankings

 52. The following robots meta tag directs the search engine bots:
 <META NAME="robots" CONTENT="noindex,nofollow">
 Answers: • Not to index the page and not to follow the links in the page

 53. If you enter 'Help site:www.expertrating.com' in the Google search box, what will Google search for?
 Answers: • It will find pages about help within www.expertrating.com

 54. Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?
 Answers: • Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes

 55. Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?
 Answers: • Combing

 56. If you search for the term "iq test" in the Word Tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term "iq"?
 Answers: • No

 57. Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website is an authority website?
 Answers: • The number of in-bound natural links related to the website's theme (or keywords)

 58. State whether true or false.
 The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
 Answers: • True

 59. State whether the following statement is true or false.
 A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
 Answers: • True

 60. Which of the following statements regarding website content are correct?
 Answers: • If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version

 61. Which of the following does Google uses to display characters of a web page's Title Tag?

 Answers: • Title Tag Character count

About sandesh saini

sandesh saini
Recommended Posts × +

0 comments:

Post a Comment