Skip to main content

What is Google PageRank and Alexa traffic rank?

Google Page Rank
google PR
Google page rank is a mathematical algorithm used by Google that reflects the importance of a web page on a scale of 0 to 10 with 10 being the most important and 0 being put least important. This mathematical algorithm takes into account more than 500 million variables and 2 billion terms.In recent months, Google has stated that Google page rank may have less impact on your SEO and Google ranking/position. Though, with 500 million different variables taken into account there is bound to be some overlap. For example, some overlap could include the age of your site and quality of sites that link back to your site.
Google page rank also has use in helping you determine the quality of the site that is linking back to yours and the quality of the sites you are doing business with.When you link to other sites, you are casting a vote for that site with your Google Page Rank. With more outbound links on your site, you are more Google Page Rank.
Your Google page rank well improve naturally over time as you develop your site and work with a reputable SEO.

Alexa traffic rank
alexa rank
The Alexa traffic rank of a website compares how much traffic websites are getting on the Internet with a site ranked number ONE having the most visitors. Currently, Google is ranked number ONE, Facebook is ranked number TWO, and YouTube is ranked number THREE.
Your Alexa traffic ranking is based upon three months of Data collected by millions of Alexa toolbar users and data from various traffic data sources.Your Alexa traffic ranking will improve as you gain visitors through relevant content, publicity, referrals from other sites, social media, organic leads through SEO, etc.

Comments

  1. Hello Friends,

    I am a Web master, I have all theme quality back-links. If u want link-exchange with me so please add my Id.

    My ID: qualitylinkexchange78@gmail.com


    Regards,
    qualitylinkexchange78@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful info specifically the final phase I handle such information a lot. I used to be seeking this particular info for a long time. Thanks and good luck.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Upwork Knowledge of Microsoft Office Skills Test Answer

In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:
Answers: • does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

You want to add an image as the first character in your paragraph. Which type of text wrapping treats your graphic as if it were a character?
Answers: • In Line with Text

In the given screenshot, the contents of the 'Name of User' column have been oriented at an angle. How is this done?
Answers: • By using the 'Orientation' button in the alignment group of the 'Home' tab.

In the given screenshot, the letter X is pointing to an area between the first Row header, and the first Column header. What will happen when this particular area is selected?
Answers: • It will select the whole sheet, having the same effect as that of Ctrl+A.

Which of the following types of worksheets will not load in Microsoft Excel Services?
Answers: • Worksheets with ActiveX controls

Why would you use con…

Upwork/oDesk Google AdWords Test Answers (part1)

1. Which of the following is not a valid geographical targeting option?
Answers: • Targeting female english speakers

 2. In the My Client Center, what does MDS stand for?
Answers: • Manager Defined Spend

 3. If you have an exact match keyword being bid below the estimated first page minimum bid, can it show adverts on the first page?
Answers: • Yes. It could even be below the estimated first page bid, and still show in position 1 at the top of the page.

 4. Can you use the same keywords in different ad groups?
Answers: • Yes, always

 5. How is the ad ranking calculated?
Answers: • Bid x Quality Score = Ad Ranking

 6. What happens when your cost reaches your budget amount?
Answers: • Your ads will stop showing for that day

 7. AdWords will automatically ______ your keywords.
Answers: • bolden

 8. Each campaign has a _________ budget.
Answers: • daily

 9. How do you

Upwork/oDesk SMM(Social Media Marketing) Test

New Test Answers for Upwork's Social Media Marketing Test - Updated on January 2016:

1. What is the character limit for posts on Twitter?
Answers: • 140 characters

 2. How can a company place itself as an expert in a certain area of expertise?
Answers: • Actively answer questions in the Q&A section of the site

 3. What type of status updates would drive visitors to the company site?
Answers: • A link to a new press release hosted on the company site

 4. What is meant by A/B testing in marketing?
Answers: • Testing 2 versions of an advertisement to see which elicits the best response

 5. Using which of the following two methods can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
Answers: • Post links on the company blog to the YouTube videos


 6. How does a blog directly impact sales of a company?
Answers: • It is typically used as the way to disperse company coupons

 7. What is meant by "micro-blogging"?
Answers: • Blogs with limited individual posts, limited …