Skip to main content

Upwork/oDesk HTML5 test Answer

1. Which of the following statements regarding WebSockets is true?
 Answers: • All of the above.

 2. Assuming that some text needs to be written on an HTML5 canvas, select a replacement for the commented line below:
 <canvas id="e" width="200" height="200"></canvas>
 <script>
 var canvas = document.getElementById("e");
 //insert code here
 context.fillStyle = "blue";
 context.font = "bold 16px Arial";
 context.fillText("Zibri", 100, 100);
 </script>
 Answers: • var context = canvas.getContext("2d");

 3. What is the role of the <dfn> element in HTML5?
 Answers: • It is used to define a definition term.

 4. Which of the following is a possible way to get fullscreen video played from the browser using HTML5?
 Answers: • <video height="100%" width="100%">

 5. Consider the following items of a <select> list:
 <option value="89">Item 1</option>
 <option value="90">Item 2</option>
 Which of the following values would be passed on by clicking the submit button on selecting Item 2 from the list?
 Answers: • 90


 6. The following are valid use cases of client file/directory access in HTML5, except:
 Answers: • Use of the HTML5 File API

 7. Which of the following are the valid values of the <a> element's target attribute in HTML5?
 Answers: • _blank

 8. How does a button created by the <button> tag differ from the one created by an <input> tag?
 Answers: • A button tag can include images as well.

 9. Which method of HTMLCanvasElement is used to represent image of Canvas Element?
 Answers: • toDataURL()

 10. Can we store JavaScript Objects directly into localStorage?
 Answers: • No

 11. When does the ondragleave mouse event get fired in HTML5?
 Answers: • It gets fired when an element leaves a valid drop target.

 12. Once an application is offline, it remains cached until the following happens (select all that apply):
 Answers: • The manifest file is modified.

 13. What is the internal/wire format of input type="date" in HTML5?
 Answers: • YYYY-MM-DD

 14. Which of the following is not a valid syntax for the <link> element in HTML5?
 Answers: • <link rev="stylesheet" href="abc.css" type="text/css" target="_parent">

 15. What does P2P streaming mean when web applications establish a P2P HTTP connection using HTML?
 Answers: • It means that streaming of a voice/video frame is direct, without using any server between them.

 16. Which of the following will detect when an HTML5 video has finished playing?
 Answers: • var video = document.getElementsByTagName('video')[0]; video.onended = function(e) { }

 17. What is the difference between Server-Sent Events (SSEs) and WebSockets in HTML5?
 Answers: • WebSockets can perform bi-directional (client-server and vice versa) data transfers, while SSEs can only push data to the client/browser.

 18. Which of the following methods can be used to estimate page load times?
 Answers: • Using the Navigation Timing JavaScript API.

 19. Which of the following are valid ways to associate custom data with an HTML5 element?
 Answers: • <tr class="foo" data-id-type="4">

 20. How can an HTML5 canvas size be changed so that it fits the entire window?
 Answers: • <script type="text/javascript"> function resize_canvas(){ canvas = document.getElementById("canvas"); if (canvas.width < window.innerWidth) { canvas.width = window.innerWidth; } if (canvas.height < window.innerHeight) { canvas.height = window.innerHeight; } } </script>

 21. Which method of the HTMLCanvasElement is used to represent an image of a canvas element?
 Answers: • toDataURL

 22. Which of the following is the correct way to store an object in localStorage?

 var obj = { 'one': 1, 'two': 2, 'three': 3 };
 Answers: • localStorage.setItem('obj', JSON.stringify(obj));

 23. Assuming that some text needs to be written on an HTML5 canvas, select a replacement for the commented line below:

 <canvas id="e" width="200" height="200"></canvas>
 <script>
 var canvas = document.getElementById("e");
 //insert code here
 context.fillStyle = "blue";
 context.font = "bold 16px Arial";
 context.fillText("Zibri", 100, 100);
 </script>
 Answers: • var context = canvas.getContext("2d");

 24. Which of the following code is used to prevent Webkit spin buttons from appearing on web pages?
 Answers: • input[type=number]::-webkit-inner-spin-button, input[type=number]::-webkit-outer-spin-button { -webkit-appearance: none; margin: 0; }

 25. Which of the following will restrict an input element to accept only numerical values in a text field?
 Answers: • <input type="text" pattern="[0-9]*" />

 26. Which of the following is the correct way to display a PDF file in the browser?
 Answers: • <object type="application/pdf" data="filename.pdf" width="100%" height="100%"/>

 27. Which of the following is the best method to detect HTML5 Canvas support in web browsers?
 Answers: • !!window.HTMLCanvasElement

 28. Which media event is triggered when there is an error in fetching media data in HTML5?
 Answers: • onstalled

 29. Which of the following is the correct way to check browser support for WebSocket?
 Answers: • console.log(window.WebSocket ? 'supported' : 'not supported');

 30. Which of the following video file formats are currently supported by the <video> element of HTML5?
 Answers: • MPEG 4

 31. Which of the following shows correct use of client-side data validation in HTML5, on username and password fields in particular?
 Answers: • <input name="username" required /> <input name="pass" type="password" required/>

 32. Which of the following is not a valid attribute for the <video> element in HTML5?
 Answers: • disabled

 33. Consider the following JavaScript code:

 var c=document.getElementById("myCanvas");
 var ctx=c.getContext("2d");
 var img=document.getElementById("img");

 Which method will correctly draw an image in the x=10, y=10 position?
 Answers: • ctx.drawImage(img,10,10);

 34. Which of the following is the correct way to store an object in a localStorage?
 Answers: • localStorage.setItem('testObject', JSON.stringify(testObject))

 35. How can audio files be played in HTML5?

 var sound = new Audio("file.wav");
 Answers: • sound.play();

 36. Which of the following is the correct way to play an audio file in HTML5?
 Answers: • <audio controls> <source src="file.ogg" type="audio/ogg"> <source src="file.mp3" type="audio/mpeg"> </audio>

 37. Which HTML5 doctype declarations are correct?
 Answers: • <!DOCTYPE html>

 38. You want to create a link for your website allowing users to email the webmaster. How will you implement this if the webmaster's email address is webmaster@xcompany.com?
 Answers: • <a href="mailto:webmaster@xcompany.com">webmaster</a>

 39. Which of the following are sample use cases for HTML5 web workers?
 Answers: • All of these.

 40. Which media event will be fired when a media resource element suddenly becomes empty?
 Answers: • onemptied

 41. You are writing the code for an HTML form and you want the browser to retain the form's input values. That is, if a user submits the form and presses the browser's back button, the fully populated form is displayed instead of a blank form. Which of the following HTML 5 attributes will you use?
 Answers: • autocomplete

 42. Which of the following HTML5 features is capable of taking a screenshot of a web page?
 Answers: • Canvas

 43. Which of the following are true about the ARIA role attribute in HTML5?
 Answers: • The attribute must have a value that is a set of space-separated tokens representing the various WAI-ARIA roles that the element belongs to.

 44. Which of the following video tag attributes are invalid in HTML5?
 Answers: • pause

 45. True or False:

 HTML5 Canvas can be used to create images.
 Answers: • True

 46. Which of the following statements are correct with regard to the <hr> and <br> elements of HTML5?
 Answers: • The <hr> element is used to insert the horizontal line within the document and the <br> element is used to insert a single line break.

 47. The following link is placed on an HTML webpage:

 <a href="http://msdn.com/" target="_blank"> MSDN </a>

 What can be inferred from it?
 Answers: • It will open the site msdn.com in a new window.

 48. Which following are valid default values for the <input type="date"> HTML5 element?
 Answers: • 2013-05-30

 49. True or false:

 JavaScript objects can be stored directly into localStorage.
 Answers: • False
 50. What is the limit to the length of HTML attributes?
 Answers: • There is no limit.

 51. Which of the following examples contain invalid implementations of the ampersand character in HTML5?
 Answers: • foo &0; bar

 52. Which is the standard method for clearing a canvas?
 Answers: • context.clearRect ( x , y , w , h );

 53. Which of the following <link> attributes are not supported in HTML5?
 Answers: • rev

 54. In HTML5, which of the following is not a valid value for the type attribute when used with the <command> tag shown below?

 <command type="?">Click Me!</command>
 Answers: • button

 55. Which of the following attributes gets hidden when the user clicks on the element that it modifies? (Eg. hint text inside the fields of web forms)
 Answers: • placeholder

 56. Which event is fired when an element loses its focus in an HTML5 document?
 Answers: • onblur

 57. What is the purpose of the <q> element in HTML5?
 Answers: • It is used to define the start of a short quotation.

 58. Consider the following items of a <select> list:

 <option value="89">Item 1</option>
 <option value="90">Item 2</option>

 Which of the following values would be passed on by clicking the submit button on selecting Item 2 from the list?
 Answers: • 90

 59. Which of the following is the best method to store an array in localStorage?
 Answers: • var names = []; names[0] = prompt("New member name?"); localStorage["names"] = JSON.stringify(names); var storedNames = JSON.parse(localStorage["names"]);

Comments

Popular posts from this blog

Upwork Knowledge of Microsoft Office Skills Test Answer

In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:
Answers: • does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

You want to add an image as the first character in your paragraph. Which type of text wrapping treats your graphic as if it were a character?
Answers: • In Line with Text

In the given screenshot, the contents of the 'Name of User' column have been oriented at an angle. How is this done?
Answers: • By using the 'Orientation' button in the alignment group of the 'Home' tab.

In the given screenshot, the letter X is pointing to an area between the first Row header, and the first Column header. What will happen when this particular area is selected?
Answers: • It will select the whole sheet, having the same effect as that of Ctrl+A.

Which of the following types of worksheets will not load in Microsoft Excel Services?
Answers: • Worksheets with ActiveX controls

Why would you use con…

पिता के घर पे बेटे का कानूनी हक नही

Top SEO Companies in India by TOPSEO's Ranking

I am providing you the list of top 10 SEO Companies/Firms/Agencies in India by TOPSEO's  (January 2016)

1. SEO.IN 
Year Founded: 2002
Website: http://www.seo.in/



2. SEOValley Solutions Private Limited
Year Founded: 2000
Website: http://www.seovalley.com/



3. PageTraffic
Year Founded: 2002
Website: http://www.pagetraffic.com/



4. SeoTonic Web Solutions Private Ltd.
Year Founded: 2006
Website: http://www.seotonic.com/


5. Outsource SEO
Year Founded: 2004
Website: http://www.outsourceseo.com/


6. Ranking By SEO
Year Founded: 2008
Website: http://www.rankingbyseo.com/


7. Techmagnate
Year Founded: 2006
Website: http://www.techmagnate.com/


8. SEO Discovery
Year Founded: 2006
Website: http://www.seodiscovery.com/


9. Greenlemon
Year Founded: 1999
Website: http://greenlemon.in/


10. SEOXperts India
Year Founded: 2008
Website: http://www.seoxpertsindia.com/