Skip to main content

Upwork/oDesk XHTML 1.0 Test Answers (part1)

1. Which of these is well formed?
 Answers: • <body>
 2. What's the most common XHTML DTD?
 Answers: • Transitional
 3. Which of these frame references is a well formed 2 column frame?
 Answers: • <frameset cols="50%,50%"> <frame src="frame-1.html"> <frame src="frame-2.html"> </frameset>
 4. When referencing an image map, what attribute is assigned to the image?
 Answers: • ismap
 5. Which of the following is something you can do in XHTML that you can't do in HTML?
 Answers: • Include processing instructions
 6. Which of these are the correct structure of a definition list?
 Answers: • <dl> <dt>Car</dt> <dd>Convertible</dd> </dl>
 7. What would you put inside of a <![CDATA[ .... ]]> element?
 Answers: • Text that contains characters that would otherwise need to be escaped.
 8. Which is the correct method of defining the default option that's in the select group?
 Answers: • <select name="list" id="list"> <option value="1" >One</option> <option value="2">Two</option> <option value="3" selected="selected">three</option> </s
 9. Which of the following is the correct document structure?
 Answers: • <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Title</title> </head>
 10. What is the correct usage of the label element?
 Answers: • <form method="post" action="action.php"> <label for="name">Name</label> <input type="text" name="name" id="name" /> </form>

 11. What tag is used to define italics besides <i>?
 Answers: • <em>
 12. What is the correct formatting for including JavaScript?
 Answers: • <script type="text/javascript"></script>
 13. Which of these is an inline element by default?
 Answers: • span
 14. Which is the correct method of including an inline style?
 Answers: • <div class="good-morning"><h1 style="margin: 0; padding: 0;">Good morning!</h1></div>
 15. To set parameters within the object tag, you would use which tag?
 Answers: • <param>
 16. What does XSLT stand for?
 Answers: • Extensible Stylesheet Language Transformations
 17. What is the correct value for opening a link in a new window?
 Answers: • target="_new"
 18. How is the default namespace usually included on an XHTML document?
 Answers: • <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 19. Which of the following elements cannot go in the <head> tag
 Answers: • <header>
 20. What tag is used to store the description of the document?
 Answers: • <meta>
 21. Which of the following is the correct way to start a new line in XHTML?
 Answers: • <br />
 22. The correct tag for defining a table header cell is:
 Answers: • <th>
 23. What XHTML DTD is used most often?
 Answers: • Transitional
 24. Which is NOT an acceptable XHTML DOCTYPE?
 Answers: • <!DOCTYPE html>
 25. Which type attribute minimization is allowed in XHTML?
 Answers: • Attibute minimization is not allowed in XHTML
 26. What does DTD stand for?
 Answers: • document type declaration
 27. Which of these is a correct application of a class?
 Answers: • <span class="class">span</span>
 28. How many levels of the heading tag (<h1>,<h2>, etc.) are allowed in XHTML?
 Answers: • 6
 29. In XHTML the correct method of defining a meta tag is:
 Answers: • <meta name="description" content="My Website" />
 30. What is the special character value for an non-breaking space?
 Answers: • &nbsp;
 31. Scripts should be loaded where?
 Answers: • <head></head>
 32. What tag is used to create a table row?
 Answers: • <tr>
 33. What is the 'alt' attribute use for?
 Answers: • To specify alternative text for an image
 34. Which of these is a well-formed input field?
 Answers: • <input type="text" name="name" id="id" />
 35. Who wrote the current XHTML standard?
 Answers: • The World Wide Web Consortium (W3C)
 36. XHTML elements should always be written in:
 Answers: • lower case
 37. XHTML is HTML defined as what type of application?
 Answers: • XML
 38. What does XHTML stand for?
 Answers: • Extensible hypertext markup language
 39. What is the primary difference between HTML and XHTML?
 Answers: • XHTML documents must be well-formed and valid according to the XHTML schema.
 40. Which of the following is valid XHTML?
 Answers: • <p class="bodyPara">Foo bar!</p>
 41. Which of the following creates a button?
 Answers: • <input type="button" value="Hello world!">
 42. What does DOM stand for?
 Answers: • document object model
 43. Which of these are well-formed nesting?
 Answers: • <div><h1>Goodbye!</h1></div>
 44. Fill in the blank for the 'rel' attribute used in the following: <link href="source.css" type="text/css" rel="__"
 Answers: • stylesheet
 45. Which of these links will validate in XHTML 1.0 Strict?
 Answers: • <a class="link" href="page.html">Link</a>
 46. Choose the correct XHTML break tag from the following:
 Answers: • <br />
 47. Which of the following will set up a numbered list?
 Answers: • <ol> <li>One</li> <li>Two</li> <li>Three</li> </ol>
 48. Which element is correctly formatted XHTML?
 Answers: • <li>One</li>
 49. What's the right way to write a comment in XHTML?
 Answers: • <!-- ... -->
 50. What is the correct usage of a well formed heading tag?
 Answers: • <h3>Heading</h3>
 51. Which XHTML has properly nested elements?
 Answers: • <p><i>Here is some text</i></p>
 52. The <title> tag goes inside what tag?
 Answers: • <head></head>
 53. What does the attribute 'href" specify?
 Answers: • URL
 54. The DOCTYPE declaration is required:
 Answers: • All of these
 55. Which is the correct value for an email link?
 Answers: • <a href="mailto:joe@domain.com">joe@domain.com</a>
 56. The correct tag for defining a table row is:
 Answers: • <tr>
 57. Which of the following is 'well-formed' XHTML format?
 Answers: • <div id="groovy">Ain't it?</div>
 58. What is the proper tag for comments in XHTML?
 Answers: • <!--comment-->
 59. What does it mean to say that an XHTML document is 'well-formed'?
 Answers: • All of these.
 60. What is the proper syntax for a horizontal line?
 Answers: • <hr />
 61. What does <strong> tag do to text?
 Answers: • bold
 62. Which of the following is the correct way to use a paragraph in XHTML?
 Answers: • <p></p>
 63. Which of these elements are form elements?
 Answers: • All of these
 64. Which of the following are correctly formatted?
 Answers: • <ul><li><p>Some content</p></li></ul>
 65. Which of the following is valid XHTML?
 Answers: • <body><p><b>Ferret!</b></p><p>Another ferret!</p></body>
 66. Which is NOT a valid value for the 'target' attribute?
 Answers: • _inner
 67. The XML namespace attribute is mandatory in:
 Answers: • All of these
 68. In the opening form tag, which is a mandatory attribute?
 Answers: • action
 69. Which of these is a valid conditional statement to target all versions of IE.
 Answers: • <!--[if IE]> <link href="styles.css" rel="stylesheet"/> <![endif]-->
 70. Which of these, by default, is a block-level element?
 Answers: • p
 71. Which browser does NOT support XHTML?
 Answers: • Internet Explorer 8
 72. Which is the correct formatting of an object tag?
 Answers: • <object type="application/x-shockwave-flash" data="silly.swf" width="700" height="500"></object>
 73. Which of the following is a correct processing instruction?
 Answers: • <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 74. Which of these is correct application of an anchor link?
 Answers: • <a href="#link">Link</a> <div id="link">Here</div>
 75. Which of the following is NOT one of the DTD's for XHTML?
 Answers: • Quirks
 76. Which of these is the correct XHTML usage of the Language attribute?
 Answers: • <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
 77. Which is the correct XHTML for empty elements?
 Answers: • Go fly a kite<hr />
 78. What are the required elements for XHTML documents?
 Answers: • <html>, <head>, <title>, <body>
 79. Which of the following is a well formed table?
 Answers: • <table> <tr> <td>Cell</td> <td>Cell</td> </tr> <tr> <td colspan="2">Cell</td> </tr> </table>
 80. The <base> tag goes inside what tag?
 Answers: • <head></head>
 81. In which tag do you define the XML namespace?
 Answers: • <html>
 82. Which DOCTYPE does not include deprecated elements(i.e. <font>)?
 Answers: • Strict
 83. To reload or redirect a page in a specified amount of time in XHTML, you would use which of the following?
 Answers: • <meta http-equiv="refresh" content="2;url=http://www.google.com/" />
 84. Which of the following is NOT a benefit of using XHTML?
 Answers: • A browser will render it, even with errors.
 85. Which tag has NOT been deprecated with XHTML?
 Answers: • <textarea>
 86. How do XPath statements vary between HTML and XHTML?
 Answers: • The namespace is almost always required in XHTML.
 87. Which DOCTYPE does include deprecated elements(i.e. <font>)?
 Answers: • Transitional
 88. What is a namespace?
 Answers: • A predicate that is used to make a set of elements unique and avoid conflict
 89. Which of these image attributes are NOT supported?
 Answers: • action
 90. To embed an iframe on a web page, you would use which method?
 Answers: • <iframe class="iframe-video" src="video.mp3"></iframe>
 91. What is the difference between the @name and @id attributes?
 Answers: • HTML references elements by @name; XHTML can only reference elements by @id.
 92. Which tag has NOT been deprecated with XHTML?
 Answers: • <hr>
 93. Why shouldn't you treat normally non-empty elements as empty elements (i.e., why shouldn't you use '<p />')?
 Answers: • HTML parsers will think you are declaring the element named 'p /', which is nonsense.
 94. Why should you make sure empty elements have a space before the close (i.e., <br /> instead of <br/>)?
 Answers: • Some browsers read <br/> as declaring the element named "br/", which is nonsense.
 95. Attribute 'name' has been replaced with what attribute for the following elements: a, iframe, img?
 Answers: • id
 96. The correct method for including a stylesheet is:
 Answers: • All of these are correct
 97. What is the minimum sufficient XHTML document, not including declarations?
 Answers: • <html><head><title></title></head><body></body></html>
 98. Which is a correctly formatted nested bulleted list?
 Answers: • <ul> <li>Planes <ul> <li>Red</li> <li>White</li> <li>Blue</li> </ul> </li> <li>Trains</li> <li>Automobiles</li> </ul>
 99. In unicode support, what's the difference between XHTML 1.1 and HTML 4.01?
 Answers: • HTML supports all unicode characters and non-characters; XHTML has a few restrictions.
 100. What is a correct document type declaration for XHTML?
 Answers: • <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
 101. What is the best practice for italicizing content?
 Answers: • <p style="font-style:italic">content</p>
 102. Why doesn't the JavaScript command "document.write();" work in XHTML?
 Answers: • It results in malformed documents
 103. What is the difference between XHTML and HTML regarding whitespace?
 Answers: • In XHTML, all spans of whitespace are shortened to a single space; in HTML, they are preserved
 104. What is wrong with this doctype declaration? <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"/>
 Answers: • The doctype declaration has no closing tag.
 105. What happens if you do not include the XHTML default namespace in the declaration?
 Answers: • All XHTML elements must be preceded by 'http://www.w3.org/1999/xhtml:'
 106. How many parsing modes does XHTML have?
 Answers: • One
 107. What is the most proper MIME type for an XHTML document?
 Answers: • application/xhtml+xml
 108. Which of these is a correct <form> in XHTML?
 Answers: • "<form action="formSubmit" method="post"> Email: <input type="text" id="emailInput" /> Yes, subscribe me to your mailing list: <input type="checkbox" checked="checked" /> &
 109. Which of the following is valid XHTML?
 Answers: • <span style="background-color: #abc;">Foo &gt; bar</span>
 110. Which of the following character entities cannot be used in XHTML?
 Answers: • &nbsp;
 111. Why is getting the MIME type correct important?
 Answers: • If the browser doesn't know it's XHTML, then it won't work right
 112. What happens if you put an XHTML <![CDATA[ .... ]]> element in HTML?
 Answers: • It is ignored as an incorrectly-formatted comment.
 113. What is the primary difference between XHTML 1.0 and XHTML 1.1?
 Answers: • XHTML 1.1 includes Ruby annotations
 114. What are the character encodings that are guaranteed to work properly for an XHTML document?
 Answers: • UTF-8 and UTF-16
 115. Which is a complete list of XHTML versions?
 Answers: • 1.0, 1.1, 5
 116. What is the correct formatting of a horizontal rule?
 Answers: • <rule>

Comments

Popular posts from this blog

Upwork Knowledge of Microsoft Office Skills Test Answer

In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:
Answers: • does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

You want to add an image as the first character in your paragraph. Which type of text wrapping treats your graphic as if it were a character?
Answers: • In Line with Text

In the given screenshot, the contents of the 'Name of User' column have been oriented at an angle. How is this done?
Answers: • By using the 'Orientation' button in the alignment group of the 'Home' tab.

In the given screenshot, the letter X is pointing to an area between the first Row header, and the first Column header. What will happen when this particular area is selected?
Answers: • It will select the whole sheet, having the same effect as that of Ctrl+A.

Which of the following types of worksheets will not load in Microsoft Excel Services?
Answers: • Worksheets with ActiveX controls

Why would you use con…

Top SEO Companies in India by TOPSEO's Ranking

I am providing you the list of top 10 SEO Companies/Firms/Agencies in India by TOPSEO's  (January 2016)

1. SEO.IN 
Year Founded: 2002
Website: http://www.seo.in/



2. SEOValley Solutions Private Limited
Year Founded: 2000
Website: http://www.seovalley.com/



3. PageTraffic
Year Founded: 2002
Website: http://www.pagetraffic.com/



4. SeoTonic Web Solutions Private Ltd.
Year Founded: 2006
Website: http://www.seotonic.com/


5. Outsource SEO
Year Founded: 2004
Website: http://www.outsourceseo.com/


6. Ranking By SEO
Year Founded: 2008
Website: http://www.rankingbyseo.com/


7. Techmagnate
Year Founded: 2006
Website: http://www.techmagnate.com/


8. SEO Discovery
Year Founded: 2006
Website: http://www.seodiscovery.com/


9. Greenlemon
Year Founded: 1999
Website: http://greenlemon.in/


10. SEOXperts India
Year Founded: 2008
Website: http://www.seoxpertsindia.com/

पिता के घर पे बेटे का कानूनी हक नही