Skip to main content

Why Mukesh Bansal Resigned from Flipkart

Weeks after the top-level rejig at Flipkart, its head of commerce and advertising business Mukesh Bansal has put in his papers. Mukesh Bansal is the co-founder of fashion e-commerce brand Myntra which got brought over by Flipkart in May 2014 for $330 million.
Apart from Mukesh, Flipkart's Chief Business Officer Ankit Nagori has also quit the firm to start an entrepreneurial venture in the sports domain.

A statement by Flipkart's spokesperson said, “Mukesh Bansal, Head of Commerce Platform, Flipkart is moving out of his active role to be an advisor to the company. Mukesh has played a huge role in making Myntra the number one fashion destination and helped build a strong platform at Flipkart.” It further said Mukesh plans to take a break from work for the next 3-6 months to spend time with family.

After the takeover by Flipkart, Mukesh was put in charge of the entire fashion domain of Flipkart. There were even rumours that he would be elevated to CEO of Flipkart after Sachin Bansal took over the Chairman position in the company.
However, the CEO role was given to Flipkart's co-founder and COO, Binny Bansal earlier this year. According to a report by a leading English daily, this move did not go too well with Mukesh, even though he had not admitted this publicly.

Mukesh had entered into Flipkart at a time when Amazon just started its aggressive push for growth in the Indian market. The idea to join hands with Flipkart was resisted for some time, until he realised that it was better to tie up in order to better compete with Amazon.
It was only in January this year that Myntra said that it aims to turn profitable by FY17.

Mukesh told the daily that it was very challenging initially when he came to Flipkart due to the scale and size being much bigger and the fact that the company was growing at a frenetic pace.
He was at the centre of all the major developments at Flipkart during his two-year tenure at the company, which had won him the trust of employees and investors alike, who had welcomed his leadership. His involvement in Flipkart grew after a year of being brought over and helped in keeping the company ahead with competition from Amazon heating up.
He had also got Ananth Narayanan as the new CEO of Myntra so that he could focus on Flipkart. There were however rumours that all was not well in the company with many senior-level management exits.
Click here for Read More.

Comments

Popular posts from this blog

Upwork Knowledge of Microsoft Office Skills Test Answer

In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:
Answers: • does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

You want to add an image as the first character in your paragraph. Which type of text wrapping treats your graphic as if it were a character?
Answers: • In Line with Text

In the given screenshot, the contents of the 'Name of User' column have been oriented at an angle. How is this done?
Answers: • By using the 'Orientation' button in the alignment group of the 'Home' tab.

In the given screenshot, the letter X is pointing to an area between the first Row header, and the first Column header. What will happen when this particular area is selected?
Answers: • It will select the whole sheet, having the same effect as that of Ctrl+A.

Which of the following types of worksheets will not load in Microsoft Excel Services?
Answers: • Worksheets with ActiveX controls

Why would you use con…

Upwork/oDesk Google AdWords Test Answers (part1)

1. Which of the following is not a valid geographical targeting option?
Answers: • Targeting female english speakers

 2. In the My Client Center, what does MDS stand for?
Answers: • Manager Defined Spend

 3. If you have an exact match keyword being bid below the estimated first page minimum bid, can it show adverts on the first page?
Answers: • Yes. It could even be below the estimated first page bid, and still show in position 1 at the top of the page.

 4. Can you use the same keywords in different ad groups?
Answers: • Yes, always

 5. How is the ad ranking calculated?
Answers: • Bid x Quality Score = Ad Ranking

 6. What happens when your cost reaches your budget amount?
Answers: • Your ads will stop showing for that day

 7. AdWords will automatically ______ your keywords.
Answers: • bolden

 8. Each campaign has a _________ budget.
Answers: • daily

 9. How do you

Upwork/oDesk SMM(Social Media Marketing) Test

New Test Answers for Upwork's Social Media Marketing Test - Updated on January 2016:

1. What is the character limit for posts on Twitter?
Answers: • 140 characters

 2. How can a company place itself as an expert in a certain area of expertise?
Answers: • Actively answer questions in the Q&A section of the site

 3. What type of status updates would drive visitors to the company site?
Answers: • A link to a new press release hosted on the company site

 4. What is meant by A/B testing in marketing?
Answers: • Testing 2 versions of an advertisement to see which elicits the best response

 5. Using which of the following two methods can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
Answers: • Post links on the company blog to the YouTube videos


 6. How does a blog directly impact sales of a company?
Answers: • It is typically used as the way to disperse company coupons

 7. What is meant by "micro-blogging"?
Answers: • Blogs with limited individual posts, limited …