Skip to main content

Google PageRank(PR) Officially Shut Down its Doors to the Public


Google has officially shut down toolbar PageRank to the general public. Meaning, internally Google will still be using the data, but it will no longer be visible to the public.
By all accounts this change happened on Friday, cutting off access from its official toolbar, as well as any other third party tool that accesses the data.
SEJ SUMMIT. For SEOs. By SEOs.
Join digital marketing experts from Google, Grainger, The Home Depot and more in Chicago this June.
PageRank is used to determine the overall authority of a website on a scale of 1 – 10. PageRank score is also used to weight the value of inbound links. When this information was publicly available, it led to all kinds of black hat tactics such as selling links, spamming links, and so on.
Google will still be using PageRank score when determining how to rank content in search results, but individual webmasters will not have access to their PageRank score.
Google gave warning last month that this day would come, which was confirmed to SEJ via a Google spokesperson. We covered it with additional detail at the time, including how Google has been phasing out PageRank since 2013.
For more information, see our post Google Confirms Toolbar PageRank is No More.

Comments

  1. I will give you 80 NICHE Relevant Blog Comments safe and effective for your site to Rank on Google and other Search Engine. You get 80 HIgh Quality NICHE Relevent links in a 3 days for only in 5$. 80 Niche Relevant Blog Comments

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Upwork Knowledge of Microsoft Office Skills Test Answer

In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:
Answers: • does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

You want to add an image as the first character in your paragraph. Which type of text wrapping treats your graphic as if it were a character?
Answers: • In Line with Text

In the given screenshot, the contents of the 'Name of User' column have been oriented at an angle. How is this done?
Answers: • By using the 'Orientation' button in the alignment group of the 'Home' tab.

In the given screenshot, the letter X is pointing to an area between the first Row header, and the first Column header. What will happen when this particular area is selected?
Answers: • It will select the whole sheet, having the same effect as that of Ctrl+A.

Which of the following types of worksheets will not load in Microsoft Excel Services?
Answers: • Worksheets with ActiveX controls

Why would you use con…

Upwork/oDesk Google AdWords Test Answers (part1)

1. Which of the following is not a valid geographical targeting option?
Answers: • Targeting female english speakers

 2. In the My Client Center, what does MDS stand for?
Answers: • Manager Defined Spend

 3. If you have an exact match keyword being bid below the estimated first page minimum bid, can it show adverts on the first page?
Answers: • Yes. It could even be below the estimated first page bid, and still show in position 1 at the top of the page.

 4. Can you use the same keywords in different ad groups?
Answers: • Yes, always

 5. How is the ad ranking calculated?
Answers: • Bid x Quality Score = Ad Ranking

 6. What happens when your cost reaches your budget amount?
Answers: • Your ads will stop showing for that day

 7. AdWords will automatically ______ your keywords.
Answers: • bolden

 8. Each campaign has a _________ budget.
Answers: • daily

 9. How do you

Upwork/oDesk SMM(Social Media Marketing) Test

New Test Answers for Upwork's Social Media Marketing Test - Updated on January 2016:

1. What is the character limit for posts on Twitter?
Answers: • 140 characters

 2. How can a company place itself as an expert in a certain area of expertise?
Answers: • Actively answer questions in the Q&A section of the site

 3. What type of status updates would drive visitors to the company site?
Answers: • A link to a new press release hosted on the company site

 4. What is meant by A/B testing in marketing?
Answers: • Testing 2 versions of an advertisement to see which elicits the best response

 5. Using which of the following two methods can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
Answers: • Post links on the company blog to the YouTube videos


 6. How does a blog directly impact sales of a company?
Answers: • It is typically used as the way to disperse company coupons

 7. What is meant by "micro-blogging"?
Answers: • Blogs with limited individual posts, limited …